sobota 14. května 2016

Svět knihy - 14.5.2016


A je tu již druhý den mé návštěvy knižního veletrhu. Dorazila jsem tam někdy v jedenáct a musela jsem stát obří frontu na vstupenky, ale nakonec jsem se přeci jen dočkala.



Dnes jsem nakoupila poměrně více knih, než včera a to pět.


První z nich je Dám ti slunce os Jandy Nelson. Je to kniha, kterou chci už docela dlouho a to nejen díky obálce a všeobecné popularitě.


Druhá je Smolná sezóna, která mě zaujala svou anotací a kterou jsem prostě musela mít.


Třetí je Rodina, což  je již třetí díl ze série Osm světů od české, šestnáctileté autorky Marcely Remeňové a která dnes na veletrhu měla křest. Jedná se o fantasy a já vám ji mohu jen doporučit, protože je to jedna z nejúžasnějších sérií, co jsem kdy četla. Opravdu. Nenechte se odradit tím, že Marcele bylo třináct, když vyšel první díl, protože na knihách to není poznat. 

Čtvrtá je Kam jsi odešla od Gayle Forman. Je to druhý díl Zůstaň se mnou, který mám doma a který se mi moc líbil, tak si myslím, že zde tomu nebude jinak. 


Pátou a poslední knihou je Malý princ od Antoine de Saint-Exupéry, kterého jsem si už dlouho přála, protože když jsem ho poprvé četla, velice mě zaujaly jeho filozofické myšlenky. Jsem moc ráda, že ho mám doma. 


No a nakonec jsem si samozřejmě nenechala ujít kavárnu, která mě včera tak zaujala, dala si další Chai Latte, a tím se zrodil další citát:


Druhý den na veletrhu byl snad ještě lepší, než ten první. Uvidíme, co bude zítra.

6 komentářů:

  1. Jo, bylo to moc super!! :)
    (V tom Latte byl zázvor :D)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jo, bylo. :3 A jo, ten další den už jsem ho tam cítila taky. :D

      Vymazat
  2. Přivezla jsi si krásné úlovky :) Snad bude třetí den na Světě knihy ještě lepší :)

    OdpovědětVymazat
  3. Malý princ je opravdu "must have" do každé domácí knihovničky :-) Škoda, že jsem o těch citátech ke kávě nevěděla dřív, tam bych zašla, je to moc hezký nápad :-)
    (Bohémská) bohemistka

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ano, taky si myslím, že by ho měl mít každý, protože je to opravdu skvělá kniha. :) A ano, je to skvělý nápad a nezoufej, třeba tam za rok budou zas. :D

      Vymazat

Komentář mě vždy moc potěší, protože mě zajímá váš názor na to, co píši. Snažím se odpovídat na všechny.