pondělí 14. května 2018

Svět knihy - 12. 5. 2018



Asi si říkáte: „Zase další článek ze Světa knihy? Vždyť tam byla včera!“ A ano, máte pravdu, ale mně to jednou prostě nestačí.

Sobota. Začátek víkendu. Den, kdy by se nemělo nic dělat. Ale já i tak vstávám, abych se naučila pár otázek na maturitu, a pak mohla jít s čistým svědomím na knižní festival. Čisté svědomí úplně nemám, když odcházím z bytu, ale co se dá dělat.

Na pražské Výstaviště přijíždím kolem půl jedné, kdy už je vedro na padnutí, ale užívám si alespoň to, že není žádná fronta na vstupenky. Na ruku si lepím již druhý náramek (Mimochodem všimli jste si, že jejich barvy jsou podle barev dnů v programu?) a vcházím dovnitř, kde se zanedlouho setkávám s Verčou, se kterou sem už tradičně jezdím. Procházíme stánky, vyprávíme si zážitky a lamentujeme nad tím horkem. Také se zastavujeme na zmrzlinu a já si dávám Aftereight (mentolová s kousky čokolády), která se rázem stává mojí nejoblíbenější. Nakonec jsme tak uchozené, že zastavujeme v kavárně na jednu ledovou kávu.

Program mám totiž naplánovaný až na 16:00 na Humbook stage. Ano, uhodli jste – Kovy. Nejsem žádná zblázněná fanynka, nicméně vlastním jeho knihu Ovšem, která se mi líbila, a tak jsem si řekla, proč si ji nenechat podepsat? Přicházíme tam ještě asi o půlhodiny dříve, ale i tak už se tam začínají kupit tak třináctiletí. Jen zhruba u poloviny vidím knihy. Ach jo. Zanedlouho začíná beseda, kterou si ale náležitě užíváme, protože jestli Karlovi jde něco opravdu dobře, tak je to pobavit. Po besedě následuje autogramiáda, kde tak po půlhodině čekání ve frontě (byla jsem skoro vepředu) konečně získávám podpis. Karel je moc milý, a tak mu ještě pochválím knížku a uhýbám, protože za mnou je spousta natěšených fanoušků.


Věřte tomu nebo ne, už je asi půl šesté a my jen naposledy obcházíme stánky s knihami, ještě jednou se zastavujeme na zmrzlinu (Já říkala, že ta moje láska k Aftereight je velká) a pak už vyrážíme domů.

Pro letošek se tak loučím se Světem knihy a už se nemůžu dočkat příštího ročníku! Co se vám letos na knižním festivalu nejvíce líbilo?

6 komentářů:

  1. Za mě bylo rozhodně nejlepší LGBT ♥ Na Kovyho jsem nešla, youtubery vůbec nesleduju, jen jsem se tam pak přimotala, protože si ségra vystávala frontu na podpis. Bylo tam tolik lidu, že bych tu frontu asi vzdala, kdybych tam měla stát taky :'D Měla jsi štěstí, že jsi stála na začátku :D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jo no, asi bych ji taky nestála, kdybych byla na konci. :D

      Vymazat
  2. jsem hrozne zvedava, co bude pristi rok... skoda ze se na program musi cekat tak dlouho :-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jo no... Mohli by alespoň něčím navnadit. :)

      Vymazat
  3. Pěkný článek. Příští rok už vážně na takové akci nesmím chybět. :D

    OdpovědětVymazat

Komentář mě vždy moc potěší, protože mě zajímá váš názor na to, co píši. Snažím se odpovídat na všechny.