úterý 5. července 2016

Příšerné příběhy vánoční - Chris Priestley

Již čtvrtá porce děsivých příběhů.

Autor/ka: Chris Priestley
Originální název:Christmas Tales of Terror
Rok vydání: UK 2012/CZ 2015
Nakladatelství: UK Bloomsbury/CZ Argo
Překladatel/ka: Vít Penkala
Počet stran: 124

Kniha se skládá ze sedmi strašidelných příběhů odehrávajících se o vánocích. Změnou oproti předchozím dílům je, že na sebe vzájemně nijak nenavazují. Jedná se spíše o novelu než o plnohodnotný díl a zajímavostí je, že knižně vyšly tyto vánoční příběhy pouze v u nás v České republice, jinak v originále jsou pouze jako e-kniha.


Nebudu vám lhát, když jsem knihu začala číst, tak mě opravdu nebavila. Bylo to celé takové nudné a já reálně uvažovala, že knihu číst přestanu. Pak jsem se však rozhodla dát jí ještě jednu šanci a vyplatilo se. Děj se rozjel a po dočtení jednoho příběhu jsem se vždy rovnou přesunula k dalšímu.
     Natáhla ruku, jak nejdál mohla, málem přepadla dovnitř, ale nakonec se jí podařilo ten drobný předmět uchopit.
     Vytáhla ho ven a překvapeně zjistila, že je to hrací skříňka. Obrátila ji a ke své lítosti uviděla, že sice určitě bývala krásná, ale teď je z poloviny ohořelá. Zdobené víčko bylo sežehnuté a lak zpuchýřovatěl a loupal se. (s. 30-31)
Musím také pochválit krásné ilustrace, které má na svědomí Lucie Straková a jsou hodně podobné ilustracím z minulých dílů a skvěle doplňují příběh. Tak jako u předchozích dílů se předměty na obálce objevují v příbězích, a tak můžete hledat ty, o kterých jste už četli nebo přemýšlet, jaký děsivý příběh s sebou přinesou ty ostatní.

Doufám, že tohle nebyl poslední díl a že autor napíše brzy další, protože na těhle strašidelných příbězích jsem víceméně vyrůstala (vyrůstám).


8 komentářů:

  1. Knihu mám doma asi od minulého ruku a chystám se ji číst až na Vánoce, a't to má nějaký kouzlo :) Ale ono se na to musí koukat z pohledu dětí. Je těžké psát recenze na dětské knihy, ne ůžeme to srovnávat z nynější literaturou :)\
    Katy

    OdpovědětVymazat
  2. Už dlouho si chci některou z knih tohoto autora přečíwst, ale pořád nějak ne a ne najít čas. Škoda méně poutavého začátku, ale občas prostě trvá, než se člověk do knihy pořádně ponoří :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ano, to je pravda. Někdy je prostě potřeba se rozepsat. A pokud chceš nějakou jeho knihu doporučit, tak Příšerné příběhy strýce Montaguea. Je to první díl téhle série (i když na sebe moc nenavazují, ale náznaky tam najdeš) a já si myslím, že i nejlepší.

      Vymazat
  3. Tato série děsivých příběhů mě úplně minula, asi to bude tím, že "děsivé a příšerné" příběhy nevyhledávám ;) Každopádně i za tebe doufám, že tohle nebyl poslední díl a ty si budeš moc přečíst další děsivé příběhy :)

    Another Dominika

    OdpovědětVymazat
  4. Tak jsem ji nakonec teda taky dala šanci :D Až na ten první příběh to docela šlo :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. :D Jo až na ten první o bylo celkem dobrý. Jsem ráda, že tě nezklamala. :D

      Vymazat

Komentář mě vždy moc potěší, protože mě zajímá váš názor na to, co píši. Snažím se odpovídat na všechny.