neděle 14. května 2017

Svět knihy - 13.5.2017


A zas po roce je tu pražský Svět knihy. Hurá! Těšila jsem se na něj celý rok. Na tu hromadu knih, co si tu koupím, na tu spoustu lidí, se kterou se tu setkám a samozřejmě na tu skvělou atmosféru. No a teď tu sedím u počítače, píšu „reportáž“ a říkám si: „A do háje. Zase až za rok…“

Na tuto slavnou událost jsem tak jako minulý rok zavítala s Verčou z blogu Welcome to the Bookshire. Po vystání fronty na vstupenky a další fronty před vstupem jsme se nadšeně nahrnuly dovnitř.

Okamžitě jsme začaly procházet stánky, protože ještě nebyly přeplněné lidmi a samozřejmě jsme už nakupovaly. Poté jsme se trochu občerstvily a ve 13:00 dorazily na sraz fanoušků Yoli u stánku Euromedia. Byla tam spousta skvělých lidí, vyfotily jsme se a dostaly také maličký dáreček v podobě #yolitužka a záložky. V zápětí jsme pospíchaly ke stánku malých nakladatelů, kde si Verča nechala podepsat knihu #Eskejp, a pak už zas do sálu sci-fi a fantasy, kde měla křest e-knih své série Marcela Remeňová, kterou naprosto zbožňuju. Je jí teprve sedmnáct a už vydala tři knihy a pracuje na čtvrté. Prostě už je pro mě tradicí, že na její besedy vždy chodím. Odnesu si z nich pokaždé spoustu inspirace. Potom jsme zas nakupovaly… Naše peněženky nám myslím nepoděkují. A nakonec jsem se, také už tradičně, zastavila v kavárně pro Chai latte. Je jedno jak je horko, vždy si ho tu dám.


Nakonec to dopadlo tak, že jsem si koupila šest knih. To je úplně stejně jako minulý rok.

První z nich je Koruna od Kiery Cass. Jedná se o závěrečný díl série Selekce. Tohle sci-fi mě úplně tak neuchvátilo, ale řekla jsem si, že když už jsem přečetla všechny předchozí díly, přečtu si i tenhle. Třeba mě ještě překvapí.


Druhou je Caraval od Stephanie Garber. Tahle kniha mě nesmírně zaujala. Četla jsem na ni jen samé kladné recenze a má skvělou obálku i nápad, tak snad nezklame.


Třetí je Něco víc od Patrica Nesse. Na tuhle knihu jsem hodně zvědavá. Volání netvora jsem totiž četla někdy hrozně dávno, ještě před tímhle obrovským hypem, který se rozběhl po uvedení filmu a nepamatuji si, že by mi ta kniha přišla čímkoli výjimečná. Nicméně Něco víc mě nesmírně zaujalo svojí anotací a obálkou, takže mám docela velká očekávání.


Čtvrtou je Odvrácená tvář lásky od Colleen Hoover. Od téhle autorky jsem si už dlouho chtěla něco přečíst a veletrh byl skvělou příležitostí pro to s tím začít. Navíc jsem se ani nemusela rozhodovat jakou, protože měli pouze tuhle. Naprosto nevím, jestli je dobrá, nebo špatná, takže pokud jste od ní něco četli, určitě mi dejte vědět, jak se vám to líbilo.


Pátá je Tíha vesmíru od Jennifer Niven. Všechny malé zázraky naprosto miluju, takže tenhle kousek pro mě byl samozřejmostí. Jak jsem si ji tak prohlížela, tak koncept vypadá podobně, tak se už opravdu těším, až ji budu číst.


A poslední šestou knihou je To Kill a Mockingbird od HarperLee. Na tuhle krásku jsem narazila v antikvariátu za šedesát korun – no nekupte to. A alespoň si procvičím angličtinu.


Zaujala vás nějaká z knih, kterou jsem si pořídila? Navštívili jste veletrh také? Co se vám tam líbilo a co ne? 

8 komentářů:

  1. Pěkné knihy, i když kromě Harper Lee poněkud mimo můj vkus. Mně to letos nevyšlo, bohužel. Nicméně tě obdivuji - byla jsem tam loni i předloni a ani jednou jsem si nepřivezla pod deset knih. :D (Ke smůle mé peněženky a mých zad.)

    http://jaderna-knihomolka.blogspot.cz/

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jsem ráda, že jsem se alespoň jednou knihou strefila do tvého vkusu. :D Jinak jsem byla dost omezena financemi (nejradši bych si tam koupila úplně všechno...), ale je pravda, že i tak mě to stálo dost vůle...:)

      Vymazat
  2. Skvělý report ze Světa knihy :) Krásné nové knížky jsi si pořídila :) Já jela na veletrh poprvé, v pátek, a jsem nadšená :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Děkuju. :) A jsem ráda, že se ti tam líbilo! Já tam byla už potřetí a chystám se tam i příští rok...:)

      Vymazat
  3. Včerejšek jsem si opravdu užila, škoda, že budem muset zas celý rok čekat...
    A opravdu skvělý článek :))

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Děkuju. A já taky! A jo, je nefér, že zase až za rok, ale bude ještě Humbook. ;)

      Vymazat
  4. Pekný report, snad sa na Svet knihy niekedy pojdem pozriet :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Děkuju! A určitě někdy přijeď, ze Slovenska je to kousek...;)

      Vymazat

Komentář mě vždy moc potěší, protože mě zajímá váš názor na to, co píši. Snažím se odpovídat na všechny.