sobota 23. dubna 2016

Nástroje smrti: Město z popela

Strhující příběh pokračuje.

Autor/ka: Cassandra Clare
Originální název: City of Ashes
Rok vydání: USA 2008/ CZ 2013
Nakladatelství: USA Margaret K. McElderry Books/ CZ Mladá fronta
Překladatel/ka: Eva Maršíková
Počet stran: 408

Je evidentní, že všechno ještě zdaleka neskončilo. Valentýn je naživu, má pohár smrti a všem hrozí velké nebezpečí.
Někdo vraždí podsvěťany a inkvizitorka je toho názoru, že to dělá Jase. Proč? Kvůli svým vazbám na Valentýna. Jak ale dokázat, že tomu tak není? A kdo je vlastně pravým viníkem? Clary bude potřebovat svoji rodinu i přátele, aby to všechno zvládla, ale ani tak to nepůjde levou zadní a nic nebude bez následků...

Musím říci, že druhý díl se mi líbil více než první. Děj se nevlekl, stále se dělo něco překvapivého, nového a mnohdy až otřesného. Navíc konec byl takový, že mám okamžité nutkání začít číst díl následující, takže za mě opravdu úžasná kniha
Uvnitř našli prázdný box a v posadili se do něj. Bistro bylo téměř prázdné. Kaelie, vílí číšnice, se opírala o bar a přitom líně mávala modrobílými křídly. Ona a Jase spolu kdysi chodili. V dalším boxu seděla dvojice vlkodlaků. Okusovali maso ze syrových jehněčích kostí a dohadovali se o tom, zda by Brumbál z knih o Harry Potterovi dokázal v boji porazit Krasomila Pohromu.
,,To je přece jasný, že by vyhrál Brumbál," tvrdil první. ,,Vždyť ovládá tu smrtící kletbu, a to už je pěkná síla." (s. 387)

2 komentáře:

  1. Ja som akurát dnes prečítala štvorku z tejto série :D Mesto popola bol zaujímavý a dobrý diel, osobne sa mi asi o niečo viac páčil ten prvý, ale aj tento bol dobrý a čítal sa rýchlo :-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Já už se hrozně těším, až narazím v knihovně na ten čtvrtý a také si ho přečtu. :)

      Vymazat

Komentář mě vždy moc potěší, protože mě zajímá váš názor na to, co píši. Snažím se odpovídat na všechny.