pondělí 6. června 2016

Food blog market - Praha 5. 6. 2016


Jak už jste mohli vidět na mém instagramu, tak jsem v neděli 5. 6. 2016 navštívila Food blog market na Andělu.


Otevíralo se v poledne (vstupné bylo padesát korun), ale organizátoři měli menší zpoždění, takže jsme se ke stánkům dostali asi ve čtvrt na jednu. Nejdřív jsme byli s kamarádkou trochu nervózní z řekněme zvláštního prostoru, ale nakonec bylo vše vymyšleno perfektně. Všechny stánky pohromadě a poměrně dost stolů, ale když začalo přicházet více lidí, tak ani ty nestačily. Snad jen by se hodilo více stínu, protože dost svítilo sluníčko.




A teď už k tomu, co jsem si dala. Jako první jsem neodolala závitku v rýžovém papíře s krevetami. Také v něm byly rýžové nudle, zelenina a nějaké listí, ale to nevím jaké. Celé to bylo doplněno o lehce pálivou omáčku a křupky, které nedokážu identifikovat. :D Na první sousto mi to zachutnalo, ale poté mi tam začala vadit pronikavá chuť toho zeleného a i ten samotný papír, protože se dost lepil. Jinak mi to ale chutnalo.


Protože bylo opravdu horko tak jsme hned zamířili ke stánku, kde prodávali limonády (a podle toho, jaká tam byla po celou dobu fronta, tak si myslím, že si dost vydělali). Já jsem si vybrala pomerančovou s meduňkou. Blogerky ji připravovaly přímo před námi, takže vím, že v tom byl jen pomeranč, citrón, meduňka, spousta ledu, třtinový cukr a perlivá voda. Byla opravdu moc dobrá a věřte mi, to osvěžení bylo k nezaplacení.


Dále jsem neodolala jablečnému koláči se skořicí. Ten byl opravdu výborný a nejvíce mě potěšilo, že nebyl přeslazený. Vlastně jediná sladká na něm byla ta skořice navrchu, a tak to bylo vážně delikátní.



Poté jsme usoudili, že je čas se něčeho opravdu najíst, a tak jsme vybrali sendvič z grilovaným kuřecím masem a blue cheese dresingem. Ten byl vážně moc dobrý a opravdu zasytil. Byla v něm spousta zeleniny a i ten dresing byl skvělý. 


No a všechno jsem to okořenila veganským donutem, který byl také moc dobrý, jen měl takovou tužší konzistenci.


No a samozřejmě jsem po tom sladkém měla žízeň, tak jsem to celé zapila bezovou limonádou. Byla moc osvěžující a chutnala mi. 


A co vy? Také jste ho navštívili? Chutnalo vám? Nebo, pokud jste se tam nedostali, zaujalo vás něco z toho, co jsem si dala já? Přesvědčilo vás to zastavit se tam třeba pokud se bude konat příště. Já jsem si celý Food blog market moc užila a doufám, že se bude konat ještě nějaký další.



2 komentáře:

  1. Na akci jsem nebyla, ale takhle zpětně když vidím jaké tam měli dobroty, hned bych šla také ochutnávat a nacpat se :D Hlavně ty limonády vypadají jako úžasné osvěžení :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ano, bylo to skvělé. Ty limonády byly výborné. :)

      Vymazat

Komentář mě vždy moc potěší, protože mě zajímá váš názor na to, co píši. Snažím se odpovídat na všechny.