úterý 21. června 2016

Osm světů: Seznámení - Marcela Remeňová

Takový ten pocit, když zjistíte, že ti se kterými žijete, jsou mimozemšťané.

Autor/ka: Marcela Remeňová
Originální název: Osm světů: Seznámení
Rok vydání: CZ 2013
Nakladatelství: CZ Mladá fronta
Překladatel/ka: /
Počet stran: 250

Jednoho dne Lea neúmyslně vyslechne rozhovor své rodiny a dozví se, že jsou z jiné planety. Jsou velice podobní lidem a přesto tak odlišní.
A do toho všeho se jednoho dne přimíchá Harry, kterého Lein otec bez vysvětlení přivede domů. Kdo je Harry? Jaká tajemství skrývá? A kdo je vlastně Lea?
     Ahoj," řekla jsem zdráhavě. Bylo jasné, že mluví na mě a že to tedy není vzpomínka. Kdo jsi?"            „Kdo jsem?" zasmála se. Jsem Lara Clainová, ale to už možná víš," odpověděla mi, zase se zasmála a oči se jí rozzářily ještě víc. (s. 80)
Je to neuvěřitelné, ale tuhle knihu napsala Marcela ve svých třinácti letech. Jistě vás zajímá, jestli je to na příběhu vidět. Ano, je. ALE. Příběh je propracovaný, napínavý a již od začátku je vidět, že hodně propletený. Nějaké nesrovnalosti tam najít můžete, ale to musíte být opravdu puňtičkáři. Kdyby mi někdo strčil knihu do ruky, aniž bych věděla, že je od třináctileté české autorky, tak bych to rozhodně nepoznala.

Do knihy jsem se okamžitě začetla a stránky ubíhaly prakticky samy. Je to výborný začátek sci-fi série Osm světů. Knihu mohu jen doporučit.

4 komentáře:

  1. Tak to si snad už jen kvůli zvědavosti přečtu :))\
    KATY

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Opravdu moc doporučuji. :) Já jsem četla už i druhý díl, ale nyní jsem dělala re-read, protože na mě v knihovně čeká již třetí díl a ty minulé dva jsem četla už před rokem a chtěla jsem si to osvěžit. Už během prvního čtení jsem si to úplně zamilovala.

      Vymazat
  2. Zní to hodně zajímavě! Moc díky za doporučení, o knížce jsem slyšela prvně :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Není zač. :) Jsem ráda, když pomohu objevit něco ne tak známého.

      Vymazat

Komentář mě vždy moc potěší, protože mě zajímá váš názor na to, co píši. Snažím se odpovídat na všechny.