pátek 25. března 2016

Knihomolí úvahy - #03 V zajetí moderní doby


Miluji knihy, to asi není potřeba příliš rozpitvávat, ale poslední dobou mám pocit, že čtu více o knihách než v knihách. Máte taky ten pocit? A přijde vám to jako problém?

Dříve, ještě než jsem měla mobil s internetem a tak podobně, prostě jsem jenom četla. Nezajímalo mě, jaké knihy jsou známé, jaké vyjdou. Prostě jsem chodila do knihovny a půjčovala si, co mě zaujalo. Tehdy jsem četla opravdu hodně.

Dnes sleduji nespočet skupin a stránek na sociálních sítích, čtu blogy, píšu na wattpad a na blog. Zkrátka trávím opravdu hodně času psaním nebo čtením o knihách (třeba právě teď, když píšu tenhle článek a vy taky, protože ho čtěte). Moje láska ke knihám je větší než dříve a přesto čtu mnohem méně. Jestli je to problém? Určitě ano. A jak ho vyřešit?

Napadají mě jenom dvě věci. Zaprvé, určete si, že si budete třeba číst hodinu nebo dvě (podle toho, jak kdo máte čas) a opravdu si v tu dobu čtěte a nedělejte nic jiného. A zadruhé? Prostě musíte sebrat všechnu svou vůli, odhodit mobil nebo počítač a říct si: „Tak, teď si jdu číst!“

Základ je ale vždycky stejný - prostě musíte chtít.

2 komentáře:

  1. Zrovna nedávno jsem také přemýšlela o stejném problému. Poslední dobou opravdu víc čtu o knihách, než v nich čtu. :D Já osobně jsem si před měsícem založila blog, abych s ostatními sdílela lásku ke knihách. A teď mi čas zabírá psaní článků a na čtení je méně času. Přesto mě to hrozně baví. :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Z toho samého důvodů jsem si založila blog i já. Ale na mě to má naopak pozitivní účinek, protože mě to nutí si jít číst, abych o té knize už mohla psát. :D

      Vymazat

Komentář mě vždy moc potěší, protože mě zajímá váš názor na to, co píši. Snažím se odpovídat na všechny.