pondělí 29. srpna 2016

Andělé: Pád - Lauren Kate

Když se sny stanou skutečností.

Autor/ka: Lauren Kate
Originální název: Fallen
Rok vydání: USA 2009/ CZ 2011
Nakladatelství: USA Delacorte Press/ CZ Knižní klub
Překladatel/ka: Jana Jašová
Počet stran: 320

Luce potká jedna nešťastná událost a díky tomu je nucena strávit nějaký čas ve škole Meče a kříže, která slouží jako nápravné zařízení a ji tam poslal soud. První dny školy jsou pro ni těžké, protože se stále cítí nevina za to, co se stalo a kvůli čemu tam je, a také proto, že všichni ostatní jsou tam za mnohem závažnější zločiny a jí se zdá, že tam prostě nepatří.
Navíc je tam Daniel. Kluk, který je na ni jednou milý, ale podruhé se k ní chová nepřátelsky. Zdá se jí, že ho odněkud zná, ale odkud? A kdo to vlastně je? A kdo je ona sama? A je ta tragédie, co ji postihla skutečně to, za co se vydává, nebo je v tom něco víc?
Když se dívala, jak se jeho tělo nepatrně pohybuje spolu s tužkou, měla pocit, jako by spolykala něco horkého: útrobami se jí šířilo palčivé teplo. Vůbec nechápala, proč má tu bláznivou předtuchu, že Daniel maluje ji. (s.63)
Příběh je zajímavý hned od začátku, protože čtenář je uvržen to hromady tajemství a nejasností, na které chce znát odpověď. Na většinu z nich bohužel odpověď nedostanete, protože je kniha dost krátká a navíc je to pouze první díl pětidílné série Andělé. 

Stále se tam něco děje, to je pravda, ale stejně se mi zdá, že je ukončena příliš brzy, protože na konci zjistíte, že to byl víceméně jen prolog. Skoro se to ani netváří jako fantasy, až na pár slov na konci a drobné náznaky v knize. Zkrátka první díl je spíše takovým románem pro dospívající dívky

Tím ovšem nechci říci, že se mi to nelíbilo naopak, protože konec mě příjemně navnadil na druhý díl, který jsem naštěstí měla po ruce, jinak nevím, co bych dělala. Neboli doporučení na závěr zní, že pokud vás kniha zaujme už po pár stranách, jděte se rychle poohlížet po dalším dílu, protože konec, je v tomto případě jenom začátek

Žádné komentáře:

Okomentovat

Komentář mě vždy moc potěší, protože mě zajímá váš názor na to, co píši. Snažím se odpovídat na všechny.