čtvrtek 1. září 2016

Andělé: Muka - Lauren Kate

Křídla nejsou jen výplodem fantasie.

Autor/ka: Lauren Kate
Originální název: Torment
Rok vydání: USA 2010/ CZ 2011
Nakladatelství: USA Delacorte Press/ CZ Knižní klub
Překladatel/ka: Jana Jašová
Počet stran: 328

Bitva sice skončila, ale válka je stále v plném proudu. Lucinda je v nebezpečí a protože Daniel nechce, aby to dopadlo jako vždy předtím, rozhodne seji ukrýt do školy na druhém konci země.
Ta se zdá obyčejná, ale je to jen iluze. A i přes to, že tam má být Luce v bezpečí, ocitne se tam tváří v tvář nebezpečí většímu než kdy dřív. Jak poznat, co je dobré a co je zlé? Jací lidé říkají pravdu a jací se jí snaží zabít?
Projít s Arriane bylo ještě snadnější než cesta do Vegas. Bylo to jako vstoupit po pobytu na slunci do domu: když člověk projde dveřmi, je tam trochu tma, ale stačí párkrát zamrkat a oči si zvyknou. (s. 234)
Na tenhle díl jsem byla natěšená už od toho předchozího a protože naprosto plně navazuje, do příběhu jsem opět hned zaplula. Je hodně napínavý, protože nám konečně dává nahlédnout pod povrch fantastického světa, který byl jen letmo naznačen v minulé knize. Navíc napětí nechybí, protože se také blíže seznamujeme se stíny, které Luce od malička vidí a které toho skrývají mnohem víc, než se na první pohled zdá.

Opět se mi konec zdál příliš useknutý a kniha příliš krátká. Řekla bych, že tak tomu bude i u dalších dílů a myslím si, že by bylo lepší, kdyby se spojily a místo pěti byly třeba jen dva.

A závěrem? Je to dobré, je to skvělé, ale prostě příliš krátké.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Komentář mě vždy moc potěší, protože mě zajímá váš názor na to, co píši. Snažím se odpovídat na všechny.