úterý 29. srpna 2017

Humbook se nezadržitelně blíží


Že je to až za dlouho? Tak to teda ne. Prázdniny utekly jako voda a už 7. října 2017 se v pražské MeetFactory uskuteční událost, kterou všichni knihomolové opravdu dlouho netrpělivě očekávají! A víte co? Lístky už jsou v prodeji!

Lístky

Ano, je to tak. Lístky už jsou v prodeji a vy můžete opět vybírat ze dvou variant. Klasická vstupenka stojí 249 korun, ale myslím, že se vyplatí investovat do VIP za 449 korun, protože k ní dostanete plátěnou Humbook tašku se spoustou dárků a hlavně s knihou, která vyjde až v listopadu. Ale pozor! Tahle cena platí jen do 15. září. Pak budou vstupenky dražší o padesát korun, takže žádné otálení! Podrobnější info najdete zde.

Hosté

To, co mě na této akci zaujalo asi nejvíce jsou zahraniční hosté. Přeci jen je Česká republika celkem dost malá země, a tak k nám moc často návštěvy ze zahraničí nejezdí. Loni tu byl Christopher Paolini, Natalja Ščerba a Ruta Sepetys a letos nás čekají další tři osobnosti!

Jenny Han
Zdroj

Nejvíce se proslavila trilogií o Laře Jean (recenze na druhý díl). Třetí díl u nás vyšel nedávno, a tak jsem ho ještě nestihla přečíst, ale ty první dva jsem četla. Je to takové letní čtení. První díl byl lepší než ten druhý, ale i přes to se na třetí těším. Také má na kontě spoustu jiných knih pro dospívající, takže o knihy na podpis nebude nouze. Těšit se na ni můžete od 11:15 do 12:15.


Joelle Charbonneau
Zdroj


Taky vás zajímá, jak se tohle jméno čte? Tak to nejste sami. Snad se to ale všichni dozvíme. Beseda s autorkou bude probíhat od 12:30 do 13:30. Nejznámější sérií od této autorky je určitě Univerzita výjimečných. U nás zatím vyšli dva díly. Ještě jsem ani jeden nečetla, ale chystám se na to. Také napsala knihu Stačí jen chtít, kterou jsem už četla (recenze). Je to kniha s moc zajímavým námětem a určitě si ji nechám podepsat.

Anita Grace Howard
Zdroj



A do třetice všeho dobrého je tu autorka retellingu Alenky v říši divů. Sérii Šepotání jsem četla celou. První díl mě úplně uchvátil. Potom to šlo trochu z kopce, protože to začalo být dost překombinované, ale stále mám tuto sérii opravdu ráda (recenze třetí díl, recenze povídková novela). Tak to vypadá, že těch knih na podpis budu mít nějak moc... Těšit se na ni můžete od 15:00 do 16:00.

Čeští hosté
A aby to bylo pěkně vyrovnané, tak čeští hosté budou také tři. Těšit se můžete na Martina Bečana, autora knihy Kaziměsti. Dále pak na Vilmu Kadlečkovou, která napsala sérii Mycelium. A nakonec na Ladislava Ziburu, který má na svědomí například 40 dní pěšky do Jerzaléma.


Na koho se těšíte nejvíce? Nebo půjdete na všechny? Nikde se nikdo nekryje, takže klidně můžete.

A to ještě zdaleka není všechno!
Program Humbooku je doslova nabitý. Takže kromě hostů tam čeká samozřejmě také prodej knih. Dále také dílna, různé workshopy a přednášky a spousta dalšího. Prý se budou i vyrábět svíčky s Quacker Candle a u toho rozhodně nesmím chybět! Celý program a spoustu dalších informací najdete na stránkách Humbooku.

Máte to do Prahy daleko? Na to team Humbooku také myslel, a tak můžete získat slevu na dopravu. Skvělý detail, nemyslíte?

Tak kdo dorazí? S kým se potkám? A jaký pod programu určitě nevynecháte?

2 komentáře:

  1. Anonymní31/8/17

    Už se těším, sice jsem k tomuhle festivalu trochu skeptická, ale za 249 Kč to zkusím :D Rozhodně se těším na Ladislava Ziburu.
    www.fantasyalatriel.blogspot.cz

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Taky jsem zvědavá, jaké to nakonec bude. :)

      Vymazat

Komentář mě vždy moc potěší, protože mě zajímá váš názor na to, co píši. Snažím se odpovídat na všechny.