sobota 12. srpna 2017

Můj čtecí koutek


Když mi přišel email od Martinusu, ať si sestavím svůj knižní koutek, tak jsem byla nadšená, protože vybírat si knihovnu a křeslo a představovat si, jak si tam poprvé sedám s knížkou je pro knihomola v podstatě splněný sen.

Na webu Biano.cz jsem si tedy měla vybrat křeslo a knihovnu. Nikdy bych nevěřila, že budu vybírat tak dlouho. Věděli jste, že existuje takových druhů? Nejprve jsem vybírala křeslo. Relaxační křeslo Barles mě okamžitě zaujalo, protože je prostě jiné, a i když asi nebude tak pohodlné, jako by byla jiná, tak jsem mu neodolala. To barevné provedení je prostě dokonalé.
Dále jsem vybírala knihovnu. Měla jsem celkem jasnou představu, ale jak jsem viděla tu spoustu obrázků, tak jsem byla pěkně zmatená. Nakonec mi do oka padla Rafevi Pop-Art, protože naprosto nádherně ladí ke křeslu, které jsem si vybrala. No není prostě boží?
Pak mi ale došlo, že tam by se mi rozhodně nevešly všechny knížky, a tak jsem se rozhodla ji nakombinovat ještě s Rawenou, protože ta je úžasně veliká a mohla bych tam mít knížky srovnané tak, jak chci a ne tak, aby se tam vše vešlo. Tam je totiž místa opravdu dost.
Se svým výběrem jsem opravdu spokojená. No jen si to představte. Naaranžujete všechen nový nábytek, nakoupíte spousty dekorace, citátů a plakátů, kterými to všechno doladíte, uvaříte si kávu nebo čaj a už jen sáhnete po knize a jdete si číst. Dost jsem taky přemýšlela, která by byla první kniha, kterou bych v tomto svém malém ráji přečetla. A konečná volba padla na Will Grayson, Will Grayson od Johna Greena. Doma mi leží už dlouho (protože je anglicky a stále se na to nějak necítím), ale opravdu už si ji chci přečíst. Je to jediná kniha, kterou jsem od něj ještě nečetla a chci mít čistý štít, až na podzim vyjde Turtles All The Way Down. Navíc jsem četla samé pozitivní recenze, takže už jsem opravdu natěšená.



Tak jak se vám můj vysněný čtecí koutek líbí? Jak by vypadal ten váš? A jaká by byla první kniha, kterou byste si tam přečetli?

5 komentářů:

  1. to kreslo vypada suprove :-) i knihovnicka je super...

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Děkuju. :) To křeslo byla láska na první pohled.

      Vymazat
  2. To je hodně zajímavý výběr, i když na mě je trochu moc divoký. Já bych šla spíš do něčeho béžového nebo černého. Mám ráda klidnější varianty a nábytek, který by mě nerušil při čtení :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. To jsem si taky myslela, než jsem si vybrala tohle. :D Původně jsem chtěla všechno bílé nebo šedé...

      Vymazat
  3. ahoj, vyzera to na pekny vyber ale fotky mi nejak nezobrazuje - nejde to len mne alebo mas na webe nejaku chybu?

    OdpovědětVymazat

Komentář mě vždy moc potěší, protože mě zajímá váš názor na to, co píši. Snažím se odpovídat na všechny.